Učim, radim, sudjelujem

Saznajte više o provedenoj radionici - Učim, radim, sudjelujem


“The power of community…”

Sudjelovali smo na radionici Udruga Slijepih Pakrac-Lipik u okviru projekta “Učim, radim, sudjelujem” financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a čiji cilj je pružanje podrške i poticanje razvoja volonterskih projekata u lokalnoj zajednici. 

https://bit.ly/UcimRadimSudjelujem

Radionica se održala u prostoru Gradska knjižnica Pakrac s temom ERASMUS+ programa. 

Ovu badass edukaciju vodila je naša Elizabeta Petersdorfer iz obrta Čudolovka koju smo povezali sa Mirsada Madžarević zmajicom iz Udruga Slijepih Pakrac-Lipik 😎 

Na radionici smo podijelili svoja iskustva u dosadašnjem radu u sklopu Erasmus+ programa, lokalnom radu s mladima, prijavljenih projekata čije rezultate spremno očekujemo. Dodatno smo se povezali s predstavnicima lokalnih udruga, institucija i ustanova s područja Grad Pakrac  i Grad Lipik. 

Sudionici su saznali više informacija o programima mobilnosti koji se provode putem Agencija za mobilnost i programe Europske unije te kako i sami razvijati vlastite projektne ideje.

Kako je pripremljen ovaj čudolov prenosi Elizabeta:

Konkretno: Na ovoj smo radionici prošli pregled Erasmus+ programa, razjasnili pojmove koji se brkaju pri prijavama (većine, ne samo E+) projekata, dublje porazgovarali o potrebama, utjecaju i aktivnostima te na temelju istih složili hipotetske (a ustvari itekako realne) dizajne projekata. Radionicu sam složila na principima neformalne edukacije i iskustvenog učenja (kao i svaki put 😃) i bilo je prekrasno vidjeti kako sudionici uživaju izrađivati svoje projektne prijedloge! Dotakli smo se i tema ruralnog rada s mladima, podijelili svoja iskustva i učili jedni od drugih.