Erasmus+ TC: Quality in ESC International Volunteering

Kako bi upotpunili svoje znanje vezano za rad u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti i volonterskih projekata sudjelovali smo na treningu “Quality in ESC International Volunteering” u Riminiju, Italija. 

U sklopu treninga istraživali smo individualno volontiranje sa fokusom na kvalitetu, monitoring I mentoriranje. Radionice su iz područja neformalne edukacije. Kroz individualni, rad u paru i u grupama dijelili smo svoja iskustva kako bi mogli ponuditi volonterima Europskih snaga solidanorsti najbolje moguće iskustvo. 

Na trening smo se uputili putem udruge Ocean znanja iz Zagreba, našim partnerima s kojima surađujemo. Naime u Lipiku od 2021. godine mentoriramo volontere koji putem udruge Ocean znanja svoje volontersko iskustvo pronalaze u Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik te Udruzi Pomoć u kući Lipik. 

Ciljevi treninga bili su potaknuti razvoj mreže radnika s mladima, osigurati im praktične alate i znanja o kvaliteti u ESS volontiranju, monitoring kvalitete projekata, kako dati podršku volonterima uključujući i volontere sa manje mogućnosti. 

U treningu su sudjelovali radnici s mladima iz Hrvatske, Italije, Rumunjske, Turske, Portugala, Španjolske, Bugarske i Mađarske.