DISC radionica – Upoznaj samog sebe

Pročitaj kako nam je bilo na DISC radionici - Upoznaj samoga sebe

Pod vodstvom trenerice i članice udruge TILIA Elizabete Petersdorfer iz obrta Čudolovka i Ivane Pleše, predsjednice udruge održane su radionice u Glini i Lipiku. 

GLINA

20. 4. 2024. u Gradskoj knjižnici i čitaonici na radionici su se okupili mladi i učenici iz srednje škole, Maria, Petra, Aleksandra, Ognjen iz lokalne zajednice vođeni dvojcem Juricom i Rokom koji su sudjelovali i na našoj razmjeni “Stop motion, not rights!” 

Upoznali su se s pojmom DISC profil, postali svjesniji svojih sposobnosti, vrijednosti, snaga, mana i što mogu ponuditi svijetu.

U drugom dijelu radionice upoznali smo ih sa projektima Europskih snaga solidarnosti i osnažili u pogledu da malim koracima mogu pokrenuti velike promjene u svojoj lokalnoj zajednici.

LIPIK

22.4. 2024. kroz DISC radionicu “Upoznaj samog sebe” otvorili smo vrata i djevojkama iz 8. razreda osnovne škole u Lipiku koje će uskoro napraviti korak u novo poglavlje života – srednju školu.

Nika, Nikolina, Patricia & Patricija, Petra & Petra  pridružile su nam se u Multikulturalnom centru jer su htjele saznati nešto više o sebi, svojim (sp)osobnostima. 

Nakon igre upoznavanja, upoznale su se s pojmovima DISC profila osobnosti, riješile upitnik i saznale s kojim tipom osobnosti su rođene, a koji su morale malo prilagoditi tijekom svog odrastanja i kako u budućnosti živjeti autentično s onim što im je urođeno.

U nastavku radionice kako bi postale još svjesnije svojih mogućnosti reflektirale su svoje vrijednosti, znanja, talente, želje… 

Uslijedila je evaluacija onoga što su doživjele na radionici, refleksija i druženje, a kako nam je bilo provjerite u galeriji.

Ono što sa sigurnosti možemo reći gledano iz naše perspektive je da zaista imamo mlade osobe koje imaju želju, motivaciju, sposobnosti i potrebu utjecati i biti pokretači pozitivnih promjena u zajednici.  

Aktivnostima u Glini i Lipiku  pridružio se i volonter Europskih snaga solidarnosti Tihon, koji volontira u Centru za pružanje usluga u Zajednici Lipik.